Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Social hållbarhet

Översikt med FN:s 30 hållbarhetsmål

Västra Götalandsregionen sätter fokus på frågor som rör området social hållbarhet. VGR arbetar intensivt med målen i FN:s Agenda 2030, där delaktighet i samhällslivet och förutsättningar för hälsa är en betydelsefull del. Demokratiska värden, som delaktighet och inflytande i samhällslivet och över sina egna livsvillkor, är avgörande för en god hälsa. Läs mer om arbetet med folkhälsa och mänskliga rättigheter nedan.

Kontaktuppgifter till avdelning social hållbarhet

Mål för social hållbarhet 2030

Hållbar utveckling och det goda livet – för varje människa. Västra Götalandsregionen har tagit fram Mål för social hållbarhet 2030, läs om målen här.

Folkhälsa

Här kan du läsa om folkhälsoarbetet i Västra Götalandsregionen.

Ekonomiska stöd

Här kan du söka ekonomiska stöd till verksamheter och projekt med inriktning social hållbarhet, folkhälsa och mänskliga rättigheter.

Barnmätverket

Barnmätverket är ett regionalt nätverk kring mätningar av barns livssituation och hälsa för social hållbarhet. Läs mer om nätverket här.

Överenskommelsen med det civila samhället

Enligt överenskommelsen med det civila samhället arbetar Västra Götalandsregionen och företrädare för den sociala ekonomin med att öka samverkan för demokrati och välfärd.

Sök praktik på avdelning social hållbarhet

Här hittar du information om praktikplatser på avdelning social hållbarhet. Du hittar även information om möjligheter att skriva uppsats om arbetet med mänskliga rättigheter och folkhälsoarbete i Västra Götalandsregionen.

Senast uppdaterad: 2021-06-29 10:44