Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Social hållbarhet

Medarbetare från avdelning social hållbarhet står på trappan utanför regionens hus i Göteborg.

Västra Götalandsregionen sätter fokus på frågor som rör området social hållbarhet. VGR arbetar intensivt med målen i FN:s Agenda 2030, där delaktighet i samhällslivet och förutsättningar för hälsa är en betydelsefull del. Demokratiska värden, som delaktighet och inflytande i samhällslivet och över sina egna livsvillkor, är avgörande för en god hälsa.

Att få sina mänskliga rättigheter tillgodosedda och att få förutsättningar till en god hälsa behövs för ett gott liv. VGR har Sveriges första regionala handlingsplan för mänskliga rättigheter.

VGR arbetar med att utbilda VGR:s medarbetare i barnkonventionen intensifieras inför att barnkonventionen blir lag 2020. 110 ombud för barnets rättigheter fördelat på tjugo förvaltningar är utsedda.

VGR var först i Sverige med att ta ett helhetsgrepp om att elever ska gå ut skolan med godkända betyg. Samarbetet med skolor och andra aktörer fortsätter med gemensam kraft eftersom godkända betyg i grundskola och gymnasium ökar förutsättningarna för en god hälsa och ökad jämlikhet genom livet.

Sverige och VGR står inför kompetensbrist. Därför behöver vi så många utbildade unga som möjligt i Västra Götaland.

Kontaktuppgifter till avdelning social hållbarhet

Mohammed Ali – vinnare av årets folkhälsopris
Lokala förebilder som stärker ungas självkänsla och uppmuntrar till att våga drömma - det är enligt Mohammed Ali ett vinnande koncept för att skapa framtidstro bland unga i Hammarkullen. Idag tilldelades han Västra Götalandsregionens folkhälsopris för sitt stora engagemang för och tillsammans med unga i Hammarkullen.
Våga fråga - en utbildning som kan rädda liv
Hur kan du upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa? Och vad kan du göra om du misstänker att någon vän eller kollega har det tufft? Suicide Zeros tvåtimmars-utbildning Våga Fråga ger dig verktygen du behöver för att kunna agera om någon i din närhet verkar må riktigt dåligt.
NTF och Västtrafik vill få fler att synas
Hösten är här och det är hög tid att synas lite extra i trafiken. Nu startar vår reflexkampanj tillsammans med Västtrafik där 80 000 reflexer kommer att delas ut runtom i Västra Götaland.
Senast uppdaterad: 2019-11-12 10:52