Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Bakgrund för överenskommelsen

Vad är överenskommelsen?

 

Västra Götalandsregionen har en överenskommelse med det civila samhället. Den togs fram i en bred process med företrädare för den sociala ekonomin.

Initiativet till Överenskommelsen startade med att företrädare för olika organisationer tog kontakt med regionstyrelsen i februari 2011. Man föreslog att föreslog att arbetet med en överenskommelse mellan Västra Götalandsregionen (VGR) och den idéburna sektorn behövde startas.

Syftet med överenskommelsen är att genom samarbete och aktiv dialog bidra till ett hållbart samhälle med bättre förutsättningar för utveckling av visionen om Det goda livet i Västra Götaland.

Undertecknades 2014

I november 2014 var maneniga om en gemensam vision och värdegrund. Överenskommelsen skulle lyfta fram organisationernas självständiga och viktiga roll för demokratin och utvecklingen av välfärden. I december 2014 skrev de aktörer som ville under den gemensamma Överenskommelsen. Vid det tillfället gick 70 organisationer med.

Under våren 2017 hade 104 organisationer ställt sig bakom. Fler aktörer är välkomna att ställa sig bakom överenskommelsen.

Formulär för organisationer att anmäla sig till överenskommelsen

 

Senast uppdaterad: 2020-06-26 16:49