Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bakgrund till överenskommelsen

Vad är överenskommelsen?

 

Västra Götalandsregionen har en överenskommelse med det civila samhället. Den togs fram i en bred process med företrädare för den sociala ekonomin.

Initiativet till Överenskommelsen startade i Västra Götaland i februari 2011 med att företrädare för olika organisationer tog kontakt med regionstyrelsen. Man föreslog att föreslog att arbete med en regional överenskommelse mellan Västra Götalandsregionen (VGR) och den idéburna sektorn skulle startas.

Arbetet utgick från den nationella överenskommelsen inom sociala området som tecknats 2008 mellan regering, idéburna organisationer samt Sveriges Kommuner och landsting, numera Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Syftet med överenskommelsen är att genom samarbete och aktiv dialog bidra till ett hållbart samhälle med bättre förutsättningar för utveckling av visionen om Det goda livet i Västra Götaland.

Beslut 2014

I november 2014 var man eniga om en gemensam vision och värdegrund. Överenskommelsen skulle lyfta fram organisationernas självständiga och viktiga roll för demokratin och utvecklingen av välfärden. I december 2014 skrev 70 aktörer som ville under den gemensamma överenskommelsen. 

Nu har ett hundratal organisationer ställt sig bakom överenskommelsen. Fler aktörer är välkomna.

 

Anslutna till överenskommelsen mellan VGR och det civila samhället

När överenskommelsen beslutades 2014 anslöt sig 70 organisationer. Nu har cirka 100 organisationer skrivit på. Fler är välkomna!

Organisationer som undertecknat överenskommelsen 

Formulär för organisationer som vill ansluta sig till överenskommelsen. (doc)


Senast uppdaterad: 2017-03-15 13:17