Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Praktik och uppsatser

Bild på student på Göteborgs folkhögskola

Här hittar du information om praktikplatser på avdelning social hållbarhet. Du hittar även information om möjligheter att skriva uppsats om arbetet med mänskliga rättigheter och folkhälsoarbete i Västra Götalandsregionen.

Praktik på avdelning social hållbarhet

Under hösten 2019 lär vi känna praktikanterna Amalia Björnegran och Johanna Neuser.

Jag vill söka praktik våren 2020

Om du är intresserad av praktik på avdelning social hållbarhet under våren 2020 skickar du en ansökan till Charlotta Sundin Andersson charlotta.s.andersson@vgregion.se.

Sista ansökningsdag för praktik vårterminen 2020 är den 1 november.

Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du vill göra praktik hos oss. Beskriv gärna om det finns någon del av vårt arbete som du är särskilt intresserad av så tar vi hänsyn till det när vi fördelar praktikplatser och handledare.

För att vi kunna avgöra om vi kan erbjuda praktik för dig behöver vi veta:

  • Vilken utbildning går du? (vi prioriterar studenter på mastersnivå)
  • Hur lång tid är praktiken? (vi prioriterar 20 veckors praktik)
  • Vad är målet för praktiken?
  • Har du egna praktikmål/intresseområden?
  • Avser du att skriva uppsats på basis av praktikuppgiften?
  • Vilken ort bor du på? (avdelning social hållbarhet är placerade i Göteborg, Vänersborg, Uddevalla och Skövde)

Vi hör av oss så snart som möjligt efter sista ansökningsdag med besked om du kallas till intervju. Vi håller intervjuerna den 11 november (em) och 12 november (fm) i Göteborg.

Uppsats om social hållbarhet, folkhälsa eller mänskliga rättigheter

Vill du skriva uppsats på kandidat- eller magister/masternivå om arbetet med mänskliga rättigheter och/eller folkhälsa inom Västra Götalandsregionen? Förutom vårt arbete på avdelning social hållbarhet kan du studera arbetet inom hälso- och sjukvården, kulturinstitutioner, kollektivtrafik och infrastruktur, folkhögskolor, naturbruksgymnasier eller andra delar av verksamheten.

Maila Anjelica Hammersjö (anjelica.hammersjo@vgregion.se) om du har en uppsatsidé du vill diskutera. Observera att vi inte har färdiga uppsatsämnen eller frågeställningar, om detta inte står uttryckligen här nedanför på hemsidan.

Senast uppdaterad: 2019-09-19 14:14