Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Praktik och uppsatser

Bild på student på Göteborgs folkhögskola

Här hittar du information om praktikplatser på avdelning social hållbarhet. Du hittar även information om möjligheter att skriva uppsats om arbetet med mänskliga rättigheter och folkhälsa i Västra Götalandsregionen.

Praktik på avdelning social hållbarhet

Under våren 2020 lär vi känna praktikanterna Ina Edwardsson och Wandi Lundgren.  

Praktikplatser hösten 2020

Under hösten 2020 utlyser vi två praktikplatser på avdelning social hållbarhet. Praktikuppgifterna fokuserar på två av våra verksamhetsområden: sociala investeringsmedel och regiongemensam elevhälsodatabas.

Utöver din självständiga praktikuppgift får du såklart även inblick i avdelningens övriga ansvarsområden.

Du kan söka praktik under 10 eller 20 veckor. Om du har 20 veckors praktik (augusti 2020-januari 2021) är sista ansökningsdag den 30 april. Om du har 10 veckors praktik (november 2020-januari 2021) är sista ansökningsdag den 15 juni.

Praktik med fokus på sociala investeringsmedel

För hösten 2020 söker vi en praktikant som vill bidra till utvärderingsplaner för sociala investeringar. Det kan handla om att föreslå en utvärderingsplan för en specifik investering eller att utvärdera påbörjade projekt.

Länk till mer information om sociala investeringar

Praktik med fokus på regiongemensam elevhälsodatabas

För hösten 2020 söker vi en praktikant för att göra en målgruppsanalys av elever som kommer att fylla i den kommande digitala elevhälsoenkäten. Din praktikuppgift handlar om att intervjua barn och unga i åk 4, åk 8 och första året på gymnasiet om deras upplevelser av hur det fungerar att fylla i enkäten, enkätens innehåll och omfattning. Intervjuerna kommer att äga rum i Uddevalla men du kommer att ha din praktikplacering i Göteborg.

Länk till mer information om elevhälsodatabasen

Hur gör jag för att söka praktikplats?

Om du är intresserad av att söka någon av praktikplatserna ovan under hösten 2020 skickar du en ansökan till Charlotta Sundin Andersson.

Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du vill göra praktik hos oss. Beskriv gärna om det finns någon del av vårt arbete som du är särskilt intresserad av så tar vi hänsyn till det när vi fördelar praktikplatser och handledare.

För att vi kunna avgöra om vi kan erbjuda praktik för dig behöver vi veta:

  • Vilken utbildning går du? (vi prioriterar studenter på mastersnivå)
  • Hur lång tid är praktiken? (vi prioriterar 20 veckors praktik)
  • Vad är målet för praktiken?
  • Har du egna praktikmål/intresseområden?
  • Avser du att skriva uppsats på basis av praktikuppgiften?
  • Vilken ort bor du på? (avdelning social hållbarhet är placerade i Göteborg, Vänersborg, Uddevalla och Skövde)

Uppsats om social hållbarhet, folkhälsa eller mänskliga rättigheter

Vill du skriva uppsats på kandidat- eller magister/masternivå om arbetet med mänskliga rättigheter och/eller folkhälsa inom Västra Götalandsregionen?

Maila Anjelica Hammersjö om du har en uppsatsidé du vill diskutera. Observera att vi inte har färdiga uppsatsämnen eller frågeställningar, om detta inte står uttryckligen här nedan.

Uppsats med fokus på sociala investeringsmedel

Vi söker särskilt mastersuppsatsskrivare som vill bidra till utvärderingsplaner för sociala investeringar. Det kan handla om att föreslå en utvärderingsplan för en specifik investering eller att utvärdera påbörjade projekt. Kontakta Shirin Bartholdsson för mer information om att skriva uppsats om sociala investeringar.

Charlotta Sundin Andersson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Kontakt för praktik

Anjelica Hammersjö

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Kontakt för uppsats

Shirin Bartholdsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Kontakt för uppsats om sociala investeringar
Senast uppdaterad: 2020-02-18 09:28