Vintercyklist VGR

Tillhör du dem som cyklar till och från jobbet under vår, sommar och höst men som ställer undan cykeln när det börjar bli mörkt och halt? Skulle du vilja testa att cykla även under vintern? Nu har du som anställd inom Västra Götalandsregionen möjlighet att bli en av våra 200 vintercyklister!

Genom medel från Västra Götalandsregionens klimatväxling får 200 cyklister som är anställda inom VGR chansen att prova på vintercykling med dubbdäck under säsongen 2017/2018. Som deltagare utrustas du med vinterdäck och reflexväst. Därutöver får du både minskade kostnader för dina resor och de hälsoeffekter som cyklandet ger!

Så här går det till

Anmälningstiden för att bli en av vintercyklist VGR har gått ut. De som har anmält sig kommer inom en vecka få meddelande om de har blivit uttagna eller ej.  

Deltagarna i projektet åtar sig att cykla till och från jobbet minst tre dagar per vecka under perioden 1 december till 31 mars samt att varannan vecka rapportera om sitt cyklande via ett särskilt webbformulär.

Eftersom däcken och byte av däck räknas som en löneförmån innebär det att din kostnad för att delta blir cirka 250 kronor, som dras av din lön.

Förra årets projekt

Under vintern 2016/2017 var det 100 anställda som fick möjlighet att delta i projektet. Totalt cyklade deltagarna ca 45 000 km och många uppgav att det var givande att delta i projektet.

Sara Eriksson

Projektledare