Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom. Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk.

Aktuell information om covid-19 (VGR)

Prioriteringar för nationell infrastruktur

Västsverige växer så det knakar. Bara i Göteborg planeras för 1 000 miljarder kronor i investeringar i bostäder och kontorslokaler till år 2035. Befolkningen förväntas öka till 2,5 miljoner de närmsta trettio åren. För att möta expansionen och tillväxten i Västsverige krävs kraftfulla satsningar på infrastruktur. Västra Götalandsregionen är tillsammans med de 49 kommunerna överens om fyra prioriterade järnvägsåtgärder.

Läs mer om hur Västsverige växer.

Nationella utmaningar med regionala lösningar

I Västra Götaland finns lösningar på flera nationella utmaningar. Investeringar i länets infrastruktur ger ett ökat bostadsbyggande, förbättrad tillgänglighet, stärker Sveriges position som logistikcentrum och driver utvecklingen för ett hållbart resande.

Senast uppdaterad: 2020-05-07 12:39