Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Boende nära stora byggprojekt är mer positiva till infrastruktur

Publicerad: Uppdaterad:
Väsståg passerar på spår vid en sjö

Många infrastrukturprojekt har genomförts de senaste åren och nya planeras ta fart framöver. Satsningarna ska bidra till ökad tillgänglighet och bättra förutsättningar för hållbart resande. Nu visar en undersökning från Västra Götalandsregionen att invånare som bott nära ett större byggprojekt har en positivare inställning till infrastruktursatsningar liksom en högre framtidstro.

Invånare som under de senaste fem åren bott nära ett större byggprojekt är på flera sätt mer positivt inställda till infrastruktursatsningar än andra. De ser i högre grad regionens framtidsmöjligheter som goda och accepterar störningar i vardagen till följd av infrastrukturprojekt. Detta visar en ny undersökning från VGR där drygt 1000 personer i Västra Götaland deltagit.

- Det kan vara påfrestande att bo nära ett stort byggprojekt. Men att bygga ut infrastrukturen handlar ju i grund och botten om att investera i framtiden och i människorna som bor och verkar i Västsverige, säger Line de Verdier, regionutvecklare på Västra Götalandsregionen.

Bakgrundsfakta

Projektet Västsverige växer handlar om en vilja hos Västra Götalandsregionen att kommunicera infrastruktursatsningar i ett bredare perspektiv. Projektet syftar till att öka förståelsen bland invånare i hela regionen om de infrastruktursatsningar som planeras och genomförs, varför de görs och vad de skapar för möjligheter att leva ett gott liv i Västra Götaland.  

Västra Götalandsregionens pressmeddelande

Invånarenkäten Att leva där det växer

Line De Verdier

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-12-02 14:19