Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Det nya trafikförsörjningsprogrammet – en omstart för att öka det hållbara resandet efter pandemin

Publicerad: Uppdaterad:
Buss från Västtrafik på landsväg med påskliljor vid vägkanten i förgrunden
Fotograf: Thomas Harrysson

Regionfullmäktige antog den 18 maj ett nytt regionalt trafikförsörjningsprogram för 2021-2025. Fokus för kollektivtrafiken 2022 är att återstarta Västra Götaland i en hållbar riktning. Målet är att fram till 2025 återta antalet resor med kollektivtrafik, cykel och gång, så som det såg ut innan coronapandemin, samt att återta kollektivtrafikens marknadsandel kontra bilen.

- För att lyckas behöver vi fortsätta att anpassa kollektivtrafiken utifrån resenärernas krav på komfort, snabbhet och tillgänglighet. Samtidigt som vi måste anpassa oss efter nya resmönster och de nya behov som har uppstått. Ett första steg är att underlätta för dem som reser regelbundet, men inte varje dag, säger Ulrika Frick (MP), regionråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Trafikförsörjningsprogram 2021-2025 pekar ut utvecklingen av kollektivtrafiken men betonar också behovet av att bättre koppla ihop olika färdsätt för att skapa ett hållbart transportsystem; gång, cykel, samåkning, eller att ta elbilen till en pendelparkering.

Pressmeddelande från Västra Götalandsregionen 2021-05-18

Trafikförsörjningsprogram 2021-2025

Martin Elofsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-05-19 18:34