Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ett viktigt steg mot ny järnväg Göteborg-Borås

Publicerad:
Flicka åker tåg och tittar på utsikten

Stora infrastrukturprojekt såsom ny järnväg ligger ofta hisnande långt fram i tiden. Men nu verkar det som spaden kan vara i jorden inom några år för ny järnväg på sträckan Göteborg-Borås. Byggstart är planerad till tidigast 2025, och idag tog regionstyrelsen ställning till det sista av tre samråd från Trafikverket som regionen ska hantera för att byggstart ska kunna bli verklighet.

- Med den här järnvägen får vi en helt ny dynamik i ett av våra främsta pendlingsstråk. Vi knyter ihop två arbetsmarknadsregioner och Sveriges förbindelser med resten av världen stärks betydligt, säger Johnny Magnusson (M), ordförande regionstyrelsen.

I samråd tre föreslår Trafikverket att en ny järnväg ska gå från Göteborgs central, via Västlänken med station i Mölndal och vidare mot stopp i tunnel under Landvetter flygplatsterminal och Borås central.

- En stor vinst inte minst för miljön och för trafiksituationen i Göteborg. Fler människor kommer kunna resa hållbart på järnväg istället för på väg, och Göteborgs innerstad avlastas i och med kopplingen till Västlänken i Mölndal, säger Helen Eliasson (S), vice ordförande regionstyrelsen.

Pressmeddelande från Västra Götalandsregionen 2021-06-15

Charlotte Beijer

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-06-15 14:11