Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Marieholmstunneln är klar

Publicerad: Uppdaterad:
Marieholmstunneln innan trafiken har släppts på
Fotograf: Eng Foto

Marieholmstunneln är klar. Det firas med ett digitalt quiz torsdagen den 10 december – varmt välkommen att vara med. Tunneln öppnar för trafik den 16 december.

Nu är Marieholmstunneln i Göteborg färdigbyggd, en viktig del i Västsvenska paketet. Den ska ansluta E45 Marieholm och Partihallsförbindelsen (Röde Orm) med E6 Tingstadsmotet och Ringömotet på Hisingen. Då ökar tillgängligheten till Göteborgs hamn, Norra Älvstranden och västra Hisingens industrier. Tunneln öppnas för trafik onsdag 16 december 2020.

Tunneln firas med digitalt quiz och underhållning

Torsdagen den 10 december kl. 18 firar Trafikverket att Marieholmstunneln är klar med ett digitalt quiz som alla kan delta i.

Direktsänder från tunneln

Trafikverket direktsänder quizet från tunneln och varvar kluriga frågor – inte bara om tunnlar och trafik – utan med snack, filmer, musik, en och annan kändis och trevligt häng.

Quizmaster är krönikören, komikern och radioprataren Ina Lundström och vid hennes sida finns projektchef Stein Kleiven. Musiken står Augustifamiljens Simon Ljungman för.

På webbsidan ovan finns även filmer med förinspelat material, b la intervjuer med Johnny Magnusson (M), Västra Götalandsregionen och Axel Josefsson (M), Göteborgs Stad.

VGRfokus artikel Västsvenska paketet 10 år – nu invigs Marieholmstunneln

Line De Verdier

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-12-29 09:47