Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu öppnar Hisingsbron

Publicerad: Uppdaterad:
Hisingsbron sedd från ovan

Den 9 maj öppnar Hisingsbron – Göteborgs nya älvförbindelse. Här hittar allt du behöver veta om trafiken inför öppningen.

För bilister blir det från och med söndag den 9 maj återigen möjligt att köra över älven i bägge riktningar, något som inte varit möjligt på Götaälvbron sedan en längre tid tillbaks. Här bör nämnas att bilister och övrig motortrafik får samsas med busstrafiken i samma körfält på bron fram till den 16 augusti, då kollektivtrafikkörfälten på bron öppnas i sin helhet.

Sammanfattningsvis gäller viss begränsad framkomlighet för samtliga trafikslag på och kring Hisingsbron ett tag till och framförallt till den 16 augusti. Vissa begränsningar i trafiken kan sedan förekomma fram till våren 2022, då projektet avslutas.

Stadsutveckling Göteborg

Läs hela pressmeddelandet från Trafik Göteborg

En del av Västsvenska paketet

Hisingsbron är ett av infrastrukturprojekten inom Västsvenska paketet.

Västsvenska paketet är ett samarbetsprojekt mellan Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad, Göteborgsregionens kommunalförbund, Landstinget Halland, Västtrafik och Trafikverket, som är huvudman för projektet.

Västsvenska paketet

 

Line de Verdier

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-12-06 16:10