Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samråd om den nya järnvägen Göteborg–Borås

Publicerad: Uppdaterad:

Ny järnväg mellan Göteborg och Borås är en av de första delarna av en ny stambana mellan Stockholm och Göteborg. Nu kan du ta del av samrådsunderlaget och lämna synpunkter i den interaktiva karta som Trafikverket tagit fram.

Till följd av regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster med över 500 människor för att motverka spridning av covid-19 ställer Trafikverket in de planerade samrådsmötena under våren. Samrådet pågår ändå som vanligt digitalt och allmänhetens synpunkter är välkomna!

Till samrådet har Trafikverket tagit fram ett samrådsunderlag. Det beskriver förutsättningar och hur den nya järnvägen påverkar miljön på ett övergripande plan. Nu kan alla lämna synpunkter på detta samrådsunderlag.

Infofolder Göteborg . Borås

Digitala samråd ersätter samrådsmötena i vår

Läs mer på Trafikverkets webbplats om samrådet 

Bakgrund

En cirka 6 mil dubbelspårig järnväg planeras för höghastighetståg och snabba regionaltåg mellan Göteborg och Borås, dimensionerad för en hastighet på 250 kilometer i timmen. Den nya järnvägen knyter Västsveriges största städer närmare varandra och förbättrar kommunikationerna till Landvetter flygplats. Utbyggnaden skapar även möjlighet för snabbare resor mellan Göteborg och Stockholm som en del av en ny planerad stambana mellan Göteborg och Stockholm.

Max Falk

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-03-10 16:18