Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samråd om nya järnvägen Göteborg–Borås

Publicerad:
Karta med ny stambana Göteborg -Stoockholm

Från 14 september 2020 kan du lämna synpunkter på den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås med planerad byggstart 2025-2027 . Den är en del av den nya stambanan mellan Göteborg och Stockholm. Trafikverket visar nu i en inspelad presentation läget i utredningen och förslagen på järnvägskorridorer och stationslägen.

Sedan samrådet i våras har Trafikverket arbetat med att ta fram och utvärdera olika lägen för stationerna i Borås, Mölndal och på Landvetter flygplats, och olika korridorer där järnvägen kan gå mellan stationerna. Det finns också ett alternativ på korridor som inte innehåller en station i Mölndal.

Visar korridorer och lägen för stationer

Nu är det dags för Trafikverket att visa vilka korridorer och stationslägen som är möjliga för den nya järnvägen. De visar också vilka alternativ som föreslås att väljas bort.

Syftet är också skapa en dialog om miljökonsekvensbeskrivningens innehåll och utformning.

Till Trafikverkets digitala samråd

Informationsblad från Trafikverket pdf

Trafikverket tar emot synpunkter på utredningen - och på miljökonsekvensbeskrivningen - fram till och med den 6 november.

Max Falk

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-09-14 08:40