Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Snabba smidiga resmöjligheter ska få fler att ställa bilen

Publicerad:

Flexibla biljetter, nya busskörfält och pendelparkeringar ska göra det mer attraktivt att ställa bilen och i stället välja en kombinationsresa med cykel och buss till exempel.

– Det ska vara enkelt att resa hållbart. Det är ju inte bara bra för miljö och klimat, utan även för hälsan och för att öka tillgängligheten i samhället, säger Karin Ryberg projektledare för hållbart resande på Västtrafik.

Med pandemin har resvanor förändrats och hemarbete blivit allt vanligare. Minskat resande i kollektivtrafiken har resulterat i att fler väljer att gå och cykla, men många väljer också bilen. Trots bakslag för kollektivtrafiken ser Lars Backström, VD på Västtrafik, möjligheter i förändringarna.

– Är det något pandemin tydligt har visat så är det att vi kan förändra våra resvanor. I vårt kommande arbete ska vi jobba hårt för att vinna tillbaka de resenärer som under pandemin valt att resa med bil. Därför känns det väldigt bra att vi har ett nytt trafikförsörjningsprogram som så tydligt sätter fokus på hållbart resande.

VGRfokus artikel om hur det nya trafikförsörjningsprogrammet ska öka andelen hållbara resor

Läs mer om trafikförsörjningsprogrammet


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-06-10 17:23