Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sofia Hellberg blir ny infrastruktur- och kollektivtrafikchef i Västra Götalandsregionen

Sofia Hellberg kommer närmast från Partille kommun som Samhällsbyggnadschef..
Fotograf: Partille kommun

Regionutvecklingsdirektör Helena L Nilsson har utsett Sofia Hellberg till ny infrastruktur- och kollektivtrafikchef i Västra Götalandsregionen. Sofia Hellberg är för närvarande samhällsbyggnadschef i Partille kommun. Hon har tidigare haft ledaruppdrag inom såväl privat som offentlig verksamhet med inriktning på kollektivtrafik, infrastruktur och samhällsbyggnad.

- Sofia är en uppskattad chef och ledare som tillsammans med medarbetarna på avdelningen kommer att driva arbetet mot våra mål för en hållbar regional utveckling. Hennes erfarenhet från kommunal verksamhet är särskilt värdefull, då vårt utvecklingsuppdrag bygger på samverkan med kommunerna och andra aktörer i regionen, säger Helena L Nilsson, regionutvecklingsdirektör.

Sofia Hellberg kommer att vara ansvarig tjänsteperson för den nya nämnden för infrastruktur och kollektivtrafik i Västra Götalandsregionen som startar sitt arbete i januari 2023. Hon blir chef för infrastruktur och kollektivtrafikavdelningen som ingår i koncernstab regional utveckling på Koncernkontoret.

- Jag ser mycket fram emot att jobba med samhällsplanering i det regionala perspektivet och bidra till en fortsatt hållbar tillväxt i hela Västra Götaland. Infrastruktur- och kollektivtrafikfrågorna ligger mig varmt om hjärtat, säger Sofia Hellberg.

Sofia Hellberg tillträder sin tjänst den 11 januari.

Nuvarande chef Ulrika Bokeberg, har valt att kliva åt sidan efter drygt elva år som engagerad och uppskattad ledare. Hon är kvar inom Västra Götalandsregionen med uppdrag att driva prioriterade utvecklingsfrågor i den regionala utvecklingsstrategin 2030.

Profilbild av Helena Lundberg Nilsson

Helena Lundberg Nilsson

Regionutvecklingsdir
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-10-13 10:04