Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götaland satsar på att bli en sammanhållen och transporteffektiv region

Publicerad:
Vässtrafikbuss på landsväg

Förslaget för den regionala transportinfrastrukturplanen för Västra Götaland 2022-2033 pekar ut riktningen och visar vilka infrastruktursatsningar som ska prioriteras framöver. Målet är att skapa bättre förutsättningar för resor och transporter och den är en av flera pusselbitar i arbetet att ställa om Västra Götaland. Nu går planen ut på remiss.

- God tillgänglighet är en av förutsättningarna för Västra Götalands utveckling. Det är viktigt att våra invånare kan ta sig dit de behöver, till arbete och studier och ta del av samhällets service samtidigt som transporternas klimatpåverkan behöver minska. Det är viktigt för företagens behov av kompetens och arbetskraft. Vi har en stor region, med många invånare som bor ganska utspritt. Det ställer stora krav på oss att hålla samman Västra Götaland till en arbetsmarknadsregion, säger Kristina Jonäng (C), ordförande regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen.

Långsiktigt syftar planförslaget till att förbättra tillgängligheten i hela Västra Götaland med större fokus på och på ett hela-resan perspektiv både för person- och godstransporter.

Västra Götalandsregionens pressmeddelande 2021-10-19

Regional transportinfrastrukturplan

Anna Kronvall

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Aako Raoofi

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: