Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR i samtal med infrastrukturminister Tomas Eneroth om ny stambana

Publicerad: Uppdaterad:
Infrastrukturtministern vid ett bord med flera företrädare för VGR, Göteborg och Borås
Fotograf: Simmon Okongo

Västra Götalandsregionen driver att en utbyggd stambana ska tillåta en restid Göteborg-Borås på 35 minuter, ha ett centralt stationsläge i Borås, en tåganslutning under mark vid Landvetter flygplats och en station i Mölndal med koppling vidare in i Västlänken. Ministern konstaterade att behoven i Västsverige är stora, liksom potentialen med ny stambana.

Västra Götalandsregionen har idag hållit ett möte på Regionens hus i Göteborg med infrastrukturminister Tomas Eneroth. På mötet diskuterades ny stambana mellan Göteborg och Borås. Även politiska företrädare från dessa båda städer medverkade. På bilden syns Axel Josefsson (M) Göteborg, Ulf Olsson (S) och Annette Carlsson (M) båda Borås, Tomas Eneroth (S) och Helén Eliasson (S) VGR.

- Göteborg-Borås är Västra Götalandsregionens främsta prioritering när det gäller satsningar på en förbättrad infrastruktur i regionen. Det är nödvändigt att den nu förverkligas för att möta tillväxten och utvecklingen i Västsverige, säger Johnny Magnusson (M), ordförande regionstyrelsen.

- Befolkningen i stråket ökar i snabb takt, och företagen behöver kompetensförsörjning och närhet till Landvetter flygplats. En hållbar transportlösning kan inte vänta, säger Helén Eliasson (S), vice ordförande regionstyrelsen.

VGR:s pressmeddelande 

Max Falk

Strateg
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2020-09-23 17:01