Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om Sverigeförhandlingen

Sverigeförhandlingen har regeringens uppdrag att möjliggöra ett snabbt genomförande av nya höghastighetsjärnvägen i Sverige. Höghastighetstågen ska gå från Göteborg till Stockholm på två timmar från Malmö till Stockholm på två och en halv timme.

Satsningen är den största enskilda infrastrukturinvesteringen sedan 1860 då stambanorna började byggas. Satsningen ska leda till ökat bostadsbyggande och tillväxt i många kommuner och regioner längs den nya järnvägen. Tågen kommer att kunna köra i 320 km/h och på höghastighetsjärnvägen kommer även snabba regionaltåg kunna köra i 250 km/h. I dag håller regionaltågen som högst hastigheten 180 hm/h. Höghastighetsbanan ska vara fullt utbyggd 2035.

I Sverigeförhandlingen avgörs hur sträckorna ska dras, vilka övriga satsningar som ska göras och hur allt ska finansieras.

De nya järnvägarna är viktiga både för storstäderna och omkringliggande kommuner. Särskilda "storstadspaket" innebär även åtgärder för att förbättra tillgängligheten inom storstäderna och stimulera bostadsbyggandet. För många kommuner längs med sträckningarna kan kompletterande satsningar i regional infrastruktur innebära förbättrade pendlingsmöjligheter till jobb och studier.

På så vis förväntas höghastighetsjärnvägarna leda till ökad tillväxt och fler bostäder långt utanför de tre utpekade storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Totalt ska infrastruktursatsningarna runt om i Sverige möjliggöra byggandet av cirka 100 000 nya bostäder.


Senast uppdaterad: 2017-03-22 15:02