Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rapporter och dokument

Västra Götalandsregionens inspel till Sverigeförhandlingen

VGR lämnade den 1 oktober 2015 till Sverigeförhandlingens kansli ett sammanställt  PM som beskriver helheten för hela regionen, där även de mest berörda kommunernas ambitioner beskrivs översiktligt. Västra Götalands strategi är att fungera som en sammanhängande region, inte bara som en ändstation till Stockholm. Det är det gemensamma budskapet politikerna vill förmedla till Sverigeförhandlingen.

Folder om Sverigeförhandlingen och Götalandsbanan

Västsverige växer och många vill flytta hit. För att fler ska kunna leva ett gott liv här krävs fler bostäder och att det blir enklare att resa i vardagen.

Västra Götalandsregionen och kommunerna Göteborg, Mölndal, Härryda, Bollebygd, Borås, Ulricehamn tillsammans med Swedavia har förslag på hur det kan gå till.

Här kan du ladda ner vår aktuella folder om Sverigeförhandlingen och Götalandsbanan:

Folder Sverigeförhandlingen och Götalandsbanan

I samband med Sverigeförhandlingen har en funktionsutredning gjorts för stråket Jönköping-Borås-Göteborg. Här finns stor potential att utveckla vardagsresandet och i framtiden ska det kunna vara möjligt att resa mellan Jönköping och Göteborg på kortare tid än en timme.

Funktionsutredning för tågstråket Jönköping-Borås-Göteborg år 2050

Varför behövs en ny stambana? Vilka utmaningar finns? Vad händer om vi inte bygger? Här presenteras hur en ny stambana påverkar Västra Götaland och hela landet.

Dokument från Sverigeförhandlingen

Alla dokument och underlag som exempelvis rapporter och nyttoanalyser där Sverigeförhandlingen är beställare finns på Sverigeförhandlingens hemsida:

http://sverigeforhandlingen.se/dokument/


Senast uppdaterad: 2022-12-07 15:34