Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Naturbruksskolor

I Västra Götalandsregionens naturbruksskolor utbildas framtidens naturbrukare inom bland annat ridning, häst- och travsport, lantbruk, trädgård, trädgårdsdesign, djurvård, skogsvård, biologi, jakt och viltvård, arbete med hundar, miljö, naturguidning och naturvetenskap.

Naturbruksutbildningarna finns på gymnasienivå inom fyra inriktningar: Djur, Lantbruk, Skog och Trädgård.

Det finns också vuxenutbildningar i form av kortkurser och Yh-utbildningar.

Stor arbetsmarknad

De gröna näringarna är en stor och växande arbetsmarknad. Cirka 400 personer med gymnasiekompetens inom lantbruk och skog behövs årligen bara i Västra Götaland. Trädgårdsnäringen behöver nationellt 2500 medarbetare årligen.

Djurnäringen utvecklas explosionsartat med alltifrån träning av hundar till stöd inom sjukvården, djurparker som behöver dressera djuren för att kunna behandla sjukdomar, till träning mot tävling eller verksamhet inom den professionella hästnäringen.

Kompetenscentrum

Naturbruksförvaltningen har i uppdrag att vara en del i utvecklingen av landsbygden i Västra Götaland. Förvaltningen arbetar i nära samverkan med intressenter inom forskning, nätverkande och fortbildning för att nå Västra Götalandsregionens mål att vara en modell för hållbar landsbygdsutveckling, långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning och samspel stad/land.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:33