Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus/covid-19

Besöka sjukhuset som patient

Om du är patient och har ett planerat besök, men känner av symtom som skulle kunna tyda på covid-19, ska du först kontakta din mottagning för att komma överens om när och hur ditt besök ska genomföras. Även om du själv är symtomfri men har en närstående i ditt hushåll som har symtom på eller bekräftad covid-19, ska du först kontakta mottagningen per telefon för att ta ställning till hur och när ditt besök ska genomföras.

Besöksförbud för närstående

För närstående råder för närvarande besöksförbud på våra mottagningar och avdelningar. Om du som närstående följer med en patient får du vänta utanför sjukhuset medan patienten besöker mottagningen. Ledsagare får emellertid följa med in på sjukhuset, under förutsättning att ledsagaren inte har några förkylningssymtom.

Skärpta rekommendationer inom Västra Götalandsregionen

Inom Västra Götalandsregionen gäller skärpta rekommendationer för att minska smittspridningen. Det handlar bland annat om att begränsa antalet kontakter, avstå från icke nödvändiga resor, använda munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer samt arbeta hemifrån om det är möjligt. Rekommendationerna gäller till och med den 2 maj.

På Västra Götalandsregionens webbplats kan du ta del av statistik och rapporter om smittspridningen i regionen och belastningen inom sjukvården.

Om du misstänker att du har covid-19

På webbplatsen 1177 Vårdguiden finns mycket information om covid-19: vad det är, hur provtagning går till och vad du kan göra själv om du får covid-19.

Vaccination

Västra Götalandsregionen vaccinerar mot covid-19 och planerar för en löpande vaccination under det första halvåret av 2021. Mer information om planeringen finns på Västra Götalandsregionens webbplats. På 1177 Vårdguidens webbplats finns frågor och svar om vaccinationerna.

Om du känner oro för det nya coronaviruset

Känner du dig orolig, ta gärna del av den information som Folkhälsomyndigheten sammanställt på sin webbplats. Där finns bland annat information om stödlinjer om du vill prata med någon, råd om hur du kan prata med barn och hur du kan stötta andra.

Covid-19 – other languages

On the website 1177 Vårdguiden, you will find links to information in multiple languages about covid-19.

Senast uppdaterad: 2021-04-16 14:25