Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arbeta som sjuksköterska på Alingsås lasarett

Vårt arbete utgår från patienternas behov och vi har en helhetssyn på både patient och organisation där patienten är medaktör i sin vård och behandling. Mötet mellan patient och personal präglas av trygghet genom öppenhet, omtanke och kompetens.  Våra medarbetares engagemang är en stor tillgång och en förutsättning för arbetet med att utveckla vården på sjukhuset.  

Ny i yrket

Vi vill att du som nyexaminerad sjuksköterska ska få en trygg start i ditt arbete och din profession. Därför deltar du under ditt första år i det vi kallar Kliniskt basår.

 

Erfarna sjuksköterskor

Möt några av våra sjuksköterskor som berättar om hur det är att arbeta på Alingsås lasarett.

  
  

Om Alingsås lasarett

Alingsås lasarett har verksamhet dygnet runt. Upptagningsområdet omfattar 100 000 invånare. Sjukhuset har ungefär 100 vårdplatser och 700 anställda. Vid akutmottagningen bedrivs akutverksamhet för medicin- och kirurg/ortopedpatienter mellan kl 08.00-21.00. 

Vid sjukhuset bedrivs också slutenvård inom medicin, kardiologi, kirurgi, urologi och ortopedi. På anestesiklinken finns operation, IVA och anestesi och smärtmottagning samt öppenvårdsmottagningar för gynekologi och öron, näsa, hals. Sjukhuset har en röntgenavdelning, en serviceenhet samt enheter för rehabilitering och specialistmottagningar.

Alingsås lasarett har en strategisk placering mitt i Västra Götalandsregionen och närheten till Göteborg gör att du på ett snabbt sätt tar dig hit med tåg, buss eller bil. Från Alingsås station är det bara några minuters promenad till sjukhuset.


Senast uppdaterad: 2017-10-30 11:54