Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Möt Linnea en av våra sjuksköterskor

Linnea tyckte jobbet som sjuksköterska verkade spännande och intressant, så det blev hennes första handsval när hon sökte till högskolan. Väl på utbildningen kände Linnea att hon valt rätt.

Idag jobbar Linnea som sjuksköterska/koordinator på Alingsås lasaretts kirurgavdelning. Jobbet som koordinator, som hon delar med fem andra innebär att hon vissa dagar har ansvar för flödet på avdelningen. Hur många som är inskrivna och vilka som ska gå hem är frågor som koordinatorn har koll på. Samtidigt samordnar man de insatser som ska utföras. – Det blir en hel del spring och mycket telefon, berättar Linnea med ett leende.

Linnea började jobba på Alingsås lasarett redan under studietiden. Det var efter den nio veckor långa praktiken som hon erbjöds ett timvikariat som undersköterska. Därefter blev hon anställd som sjuksköterska när hon tagit sin examen. – Alingsås är ett litet sjukhus. Det kanske vissa tycker verkar tråkigt men jag tycker det är bra för det är en stor variation på patienter och man får en bredd på sin kompetens. Linnea berättar att hon har erfarenhet av större sjukhus och att de där har en snävare inriktning. – På Alingsås lasarett får jag se allt, allt är på ett och samma ställe. Det gör att jag få se och lära mig mer.

Inte är det till nackdel att det finns ett gott klimat med mycket humor tycker Linnea. Alingsås lasarett känns familjärt. Man hejar på varandra i korridorerna och man känner igen varandra. Alla hjälper alla.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:42