Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Möt sjuksköterskan Mikael

Det var viljan att bli ambulansförare som först fick Mikael att söka till sjuksköterskeutbildningen. Att han sedan hamnade på Alingsås lasarett var för honom en självklarhet då han bor här.

Idag jobbar Mikael på ortopedavdelningen. En tjänst som innebär både dag- och kvällsarbete.

Mikael har varit på Alingsås lasarett ända sedan praktiken när han gick omvårdnadsprogrammet på gymnasiet. Några avstickare har det blivit bland annat för lumpen, ambulansutbildningen och sjuksköterskeutbildningen, men han har alltid kommit tillbaka till Alingsås lasarett.

– Jag upplever Alingsås lasarett som personligt och mysigt, berättar Mikael. Här blir man sedd oavsett om man är medarbetare, patient eller anhörig. Det tror Mikael har med bemötande att göra. Något som han själv lägger stor vikt vid.
– Det är det som är min starka sida, just bemötande. Alla patienter är olika, vissa är lätta att ha och göra med medan andra kan vara mer prövande. Mikael trivs med båda delarna. Jag tycker det är roligt med utmaningar och med gott bemötande brukar det gå bra. 

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:42