Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Möt Lea som är röntgensköterska

Efter par år inom dagligvaruhandeln kände Lea att det var dags att utvecklas. Vården tyckte hon verkade som en bra en sektor att jobba i. Först hade Lea siktet inställt på att bli sjuksköterska. Men efter en timanställning på röntgenavdelningen på Alingsås lasarett som undersköterska bestämde hon sig för att bli röntgensköterska. – Jag ville jobba med människor och maskiner, berättar Lea glatt.

Idag har Lea jobbat på röntgenavdelningen i 6 år. Hon är skelettansvarig och sitter med i en grupp som ska välja ut en ny labbmaskin som ska köpas in. – Jag gillar teknisk utveckling, när det är något nytt på gång och när man får nya maskiner att jobba med. Lea beskriver röntgenavdelningen som lärande och utvecklande och just nu håller hon på att lära sig magnetkameran. – Jag älskar när det händer något, det är roligt med något nytt.

Lea tycker att det är roligt att jobba. Hon berättar att det sällan blir ensidigt – Vi får lära oss att jobba med olika saker här. Lea har erfarenhet från större sjukhus och menar det arbetsuppgifterna inte alltid är lika varierande.

Att det blev just Alingsås lasarett som Lea valde beror på närheten, då hon bor i Alingsås. Men Lea menar att det inte bara är för att det är smidigt att bo nära jobbet. För henne är det också en trygghet att vara nära sina barn även när hon jobbar. – Jag gillar Alingsås lasarett, jag har så många kompisar här, säger Lea.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:42