Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Alingsås lasarett är bäst i Sverige på strokevård

Publicerad: Uppdaterad:
Glada kollegor på medicinavdelning 9! Från vänster, bakre raden: Ingmari, Gith, Elin, Christer, Stina, Anna, Helena, Annica, Karolina. Sitter: Jenny, Emelie, Vivi, Frida, Sofia. Ligger ner: Emelie

Medicinavdelning 9 på Alingsås lasarett har för andra året i rad utsetts till årets strokeenhet av det nationella kvalitetsregistret Riksstroke.

- Det här är hela lasarettets pris. Tack vare vårt goda samarbete mellan avdelningar och professioner ger vi våra patienter ett snabbt, effektivt och tryggt omhändertagande, säger Anna Lindh, avdelningschef för medicinavdelning 9.

Riksstroke är ett kvalitetsregister som kontrollerar att strokevården håller hög och jämn kvalitet i hela landet. Registret innehåller en kombination av uppgifter om vård och omhändertagande, boende samt patientens upplevelser, både under akutskedet och tre respektive tolv månader efter insjuknandet.

- Alingsås lasarett är bäst i Sverige på strokevård enligt Riksstrokes kriterier. Det är ett litet lasarett som har arbetet fram bra rutiner. Vi på Riksstroke gratulerar Alingsås lasarett till ett fantastiskt jobb, säger Per Ivarsson, kanslichef på Riksstroke.

För mer information, kontakta:

Fakta om stroke:

  • Stroke är ett samlingsnamn för hjärnskador som orsakas av en blodpropp eller en blödning i hjärnan.
  • En stroke leder till syrebrist i hjärnan som gör att du plötsligt förlorar olika funktioner som tal, rörelser, känsel och syn.
  • En stroke är kan vara livshotande och därför krävs omedelbar vård på sjukhus. Varje år registreras cirka 22 000 insjuknanden i stroke.
  • Varje år vårdas ungefär 200 patienter för stroke på Alingsås lasarett

Fakta om Alingsås lasarett

  • Alingsås lasarett är en del av Sjukhusen i väster där Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus ingår.
  • Lasarettet har ett upptagningsområde på cirka 100 000 invånare och har runt 700 medarbetare.
  • Varje dag uppsöker omkring 70 personer lasarettets akutmottagning som är öppen varje dag mellan kl 8-21.
Publicerad: