Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

God strokevård på Alingsås lasarett ett teamarbete

Publicerad: Uppdaterad:

Alingsås lasarett har för femte gången på sex år fått erkännande för god strokevård. Den här gången gäller erkännandet den vård som gavs 2015

Det är kvalitetsregistret Riks-Stroke som delar ut pris varje år och Alingsås lasarett fortsätter att ligga i topp bland strokevården i Sverige.
- Vi är glada och stolta över att fortsatt kunna ge god strokevård till patienterna i närområdet, säger Anna Lindh som är avdelningschef på strokeavdelningen.

Några av bedömningskriterierna för god strokevård är:

  • Andel uppföljda 3 månader efter stroke
  • Andel med direktintag på strokeenhet, IVA eller NKK
  • Tid från ankomst till sjukhus till trombolysstart
  • Andel utskrivna med blodtryckssänkande behandling
  • Andel med uppföljningsbesök i öppenvård hos läkare och/eller sjuksköterska

Erkännandet gäller alla på sjukhuset som arbetar med strokepatienterna. Allt från akutmottagningen, röntgenavdelningen, laboratoriet, Intensivvårdsavdelningen och rehab.
- Det är inte bara strokeavdelningens utmärkelse, även om det mesta arbetet görs där. Men i många fall är alla andra i strokevårdkejdan inblandade. Kvalitetsvariablerna inkluderar även rehabiliteringen efter vården på strokeavdelningen, säger Brita Eklund överläkare på Medicinkliniken.


Publicerad: