Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu kan du läsa delar av din journal via nätet

Publicerad: Uppdaterad:

1 juni 2016 införde Västra Götalandsregionen journal via nätet. Det innebär att medborgare som söker och får vård och behandling hos regionens hälso- och sjukvård kan börja läsa anteckningarna i sin journal genom att logga in via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Journal via nätet innebär att du genom att logga in via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan läsa dina journalanteckningar hemifrån.

Fortsatt utveckling av tjänsten

Alingsås lasarett är tillsammans med de andra sjukhusen i regionen de som först ansluter stora delar av sin verksamhet till tjänsten. Det innebär att medborgarna kommer kunna läsa anteckningar från framtida besök eller vistelser på sjukhuset i journalen som de kommer åt via nätet.

Senare under året ansluts mödravården, Närhälsan och Habilitering– och hälsa. Inga journalanteckningar skrivna före det datum respektive verksamheter ansluts till journal via nätet kommer att vara synliga. Regionen arbetar även tekniskt för att man framöver ska kunna se information om läkemedel, provsvar och undersökningsresultat digitalt.

Regler och bestämmelser

Det finns regler och bestämmelser kring vad som gäller för journal via nätet i Västra Götalandsregionen. Till exempel måste man vara 18 år och logga in med e-legitimation för att kunna komma åt sina anteckningar. Det finns också möjlighet att försegla sin journal, att läsa sitt barns journal tills dess att han eller hon är 13 år och att vara ombud för någon annan.

Det finns också nya rutiner kring hur vårdpersonalen för journalanteckningar i särskilda frågor. Till exempel går inte sådant som rör våldsutsatthet i nära relationer eller vårdpersonalens hypoteser om diagnoser att läsa via nätet.


Publicerad: