Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus/covid-19 Vi ber dig som är närstående till någon av våra patienter att undvika besök på sjukhuset, och aldrig göra ett besök om du har luftvägssymtom.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om när och hur du ska kontakta vården.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 113 13.

På Folkhälsomyndigheten finns information om coronavirus/covid-19 på flera språk.

Fördubblad ob-ersättning på natten

Västra Götalandsregionen (VGR), fördubblar ob-ersättningen för vårdpersonal som arbetar natt inom sjukvårdande verksamhet.

Regionstyrelsen beslutade i juni att höja ob-tilläggen för vårdpersonal som arbetar natt redan nu från 1 september.
Nya OB-tilläggen i kronor och ören
Yrkesgrupperna som berörs av de höjda ob-tilläggen, som regionstyrelsen beslutat om, är sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, skötare, ambulanssjukvårdare, barnsköterskor, medicinska sekreterare, biomedicinska analytiker, psykologer, kuratorer och de som arbetar med rehabilitering och förebyggande arbete.
Två exempel som illustrerar hur mycket det handlar om i kronor:
  • Sjuksköterskan Mona arbetar heltid, natt. Före 1 september är hennes ob-tillägg 6 578 kronor i månaden. Efter 1 september fördubblas ob-ersättningen till 13 156 kronor.
  • Undersköterskan Ingvar jobbar deltid natt, 30 timmar i veckan. En vanlig månad är hans ob-tillägg 5 887 kronor och blir efter höjningen 1 september 11 774 kronor.
Under 2018 kommer ob-tillägget för helger att höjas med 15 procent.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:19