Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Neurologimottagning

Tillfällig information Frölunda specialistsjukhus avvecklas 2023/2024 och verksamheterna flyttar till Högsbo närsjukhus. Neurologimottagningen på Högsbo närsjukhus kommer att öppna i vecka 5.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag
8:30 - 16:00
tisdag - torsdag
8:30 - 14:30
fredag
8:30 - 11:00

Ovanstående tider är för att ringa in till mottagningen. Du får ett meddelande om att du blir uppringd vid en specifik tid samma dag. Om du har svårt att komma fram på telefon kan du kontakta oss via 1177:s e-tjänster.

För att lämna återbud, ring ovanstående nummer och tala in ett meddelande så bokar vi en ny tid för dig. Du kan också göra ditt ärende via 1177:s e-tjänster.

Växeltelefon

Besöksadress

Marconigatan 31
421 44 Västra Frölunda

Neurologimottagningen är stängd

Neurologimottagningen på Frölunda specialistsjukhus är stängd. Mottagningen har flyttat till Högsbo närsjukhus.

Neurologimottagningen på Högsbo närsjukhus

Vid neurologmottagningen handläggs patienter (från 18 års ålder) med neurologiska sjukdomar såsom Parkinsons sjukdom, multipel skleros (MS) samt epilepsi. Vi bedömer också patienter med oklara neurologiska symptom som bedöms vara i behov av neurologisk specialistläkarbedömning.

Vi ser helst att patienter kommer på remiss från annan läkare med noggrann beskrivning av symptom, undersökningsfynd och eventuellt tidigare utredningar som är gjorda.

Söka vård hos oss

Du behöver en remiss för att få en tid hos oss. Alla remisser bedöms av läkare. När/om läkaren bedömer att du behöver komma till en specialist får du meddelande om hur du kan boka tiden så den passar dig.

  • Remiss får du från din vårdcentral eller annan läkare
  • Du kan skriva en egenremiss

Egenremissen ska innehålla personuppgifter och kontaktuppgifter. Beskriv också dina besvär och hur länge du har haft dem.

Använd gärna vår blankett, som finns på den här sidan. Alternativt finner du egenremissen via 1177, Vårdguidens e-tjänster.

Checklista inför ditt besök

Tänk på att ta med

  • fotolegitimation eller annan ID-handling,
  • eventuell medicinlista,
  • eventuell hälsodeklaration, samt
  • eventuellt högkostnadskort.

Ansvariga för mottagningen

Helene Dahl, vårdenhetschef
e-post: helene.e.dahl@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2024-01-22 14:58