Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Högsbo specialistsjukhus - Tillsammans för en vård i framkant

Människor och träd fram entrén till det nya planerade sjukhuset i Högsbo

Nu rustar vi för framtiden och 2023 kommer det att stå klart ett nytt specialistsjukhus och ett dagkirurgiskt center i Högsbo som kommer att ersätta nuvarande verksamhet vid Frölunda torg.  

Det nya sjukhuset blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborg. Där patienten kommer att erbjudas ett brett utbud av olika specialistinriktningar inom vuxen- och barnsjukvård i toppmoderna lokaler med den senaste utrustningen. Det kommer att finnas ett dagkirurgiskt center med nio operationssalar samt övervaknings- och uppvakningsenhet.  Det nya sjukhuset kommer att ha stort fokus på personcentrerad vård där patienten är medaktör, hög patientsäkerhet och digitala vårdformer.

Inför arbetet med att beskriva hur det nya sjukhuset ska fungera i praktiken kommer projektet bjuda in patienter till olika aktiviteter för att skapa dialog om vad som är viktigt i mötet med vården.

Information om patientdelaktighet i utformningen av Högsbo specialistsjukhus.

Information om projektet finns på www.vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-01-29 09:34