Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

"Estuarium" på plats i glasgången

Konsteverket "Estuarium" är monterat i glasgången, där det också skapar insynsskydd.
Konsteverket "Estuarium" är monterat i fönsterglasen i förbindelsegången, där det också skapar insynsskydd.

"Estuarium" är namnet på den konstnärliga utsmyckning av Alexandra Kern som valdes ut för glasgången som förbinder de nya vårdbyggnaderna med det befintliga sjukhuset. Redan nu finns utsmyckningen på plats i glasgången.

I augusti i fjol besökte Alexandra Kern sjukhuset för att visa upp färg- och provtryck på verket, så som det gestaltar sig på glaset. Sedan dess har Alexandra färdigställt originalen och låtit tryckta dem på glas som nu monterats i gången.

Verket är tematiserat kring Nordre älv och dess mynningsområde. Det linjebaserade utförandet är inspirerat av 1700-talsgravyren över Nordre älv, Kungälv och Bohus fästning.

Konstverket fungerar samtidigt som insynsskydd i gången, i och med att man kommer att transportera patienter där.

Senast uppdaterad: 2018-12-14 08:10