Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ett varmt bemötande i en svår situation

Medarbetare i sjukhusets arbetsgrupp "Barn som anhöriga" sitter vid en hög med nallar.
Kurator Anna Tomlin och sjuksköterska Maria Jönegren har precis packat upp nallar, som ska delas ut till vårdavdelningarna. Nallarna är ett led i arbetet med barn som anhöriga.

För ett par veckor sedan anlände en annorlunda leverans till sjukhuset: en stor kartong fylld av mjuka nallar. Mottagare var sjukhusets arbetsgrupp för barn som anhöriga.

– Vi vill visa barnen, som är här och besöker en svårt sjuk förälder, att även de är viktiga för oss, förklarar Maria Jönegren som är sammankallande i arbetsgruppen. När man möter ett barn som är ledset vill man gärna ge någonting till honom eller henne.

Maria hoppas att nallen också kan bidra till att skapa ett fint minne av sjukvården, trots att man som barn kan känna både rädsla och oro över vad som kommer att hända med ens förälder:

– En nalle är något man kan hålla i när man är ledsen. Den kan bli en kompis som har varit med här på sjukhuset under en jobbig tid i livet.

Arbetsgruppens representanter har fått med sig nallar så att det finns att tillgå på den egna avdelningen eller mottagningen.

Senast uppdaterad: 2018-09-27 10:48