Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kungälvs sjukhus klättrar i AT-rankingen

Karin Ahlstedt, övergripande studierektor för AT-utbildningen på Kungälvs sjukhus
Karin Ahlstedt, övergripande studierektor för AT-utbildningen på Kungälvs sjukhus.

I måndags presenterade Sveriges yngre läkares förening sin årliga ranking av landets AT-utbildningar. AT-utbildningen på Kungälvs sjukhus har under de senaste åren legat högt på listan och avancerar nu från fjolårets åttondeplats till plats fem.

– Några av orsakerna till att man uppskattar sjukhusets AT-utbildning så mycket är att vi försöker se varje enskild AT-läkare och vill hjälpa dem att utvecklas, man är inte en i mängden. Man får ett stort kollegialt stöd av  ST-läkare och överläkare som handleder på klinikerna och man utvecklas genom fördjupade samtal i reflektionsgrupper, säger Karin Ahlstedt som är specialistläkare på medicinkliniken och övergripande studierektor för AT-utbildningen.

– Vi studierektorer som arbetar med AT på Kungälvs sjukhus har ett bra samarbete och stort driv i att försöka förbättra utbildningen.

AT-rankingen

AT-rankingen bygger på en enkät som varje år skickas ut till delar av Sveriges yngre läkares förenings medlemskår, men som alla AT-läkare i Sverige kan svara på. Höglandssjukhuset Eksjö toppar 2019 års AT-ranking.

Senast uppdaterad: 2019-09-11 08:00