Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Martin Rösman blir förvaltningschef för Sjukhusen i väster

Martin Rösman, förvaltningschef Sjukhusen i Väster

Martin Rösman har utsetts till direktör för den nya förvaltningen Sjukhusen i Väster. Han tillträder den 1 mars.

Martin Rösman tillträder den 1 mars och kommer att leda den nya förvaltningen Sjukhusen i Väster. Han är i dag sjukhusdirektör för Alingsås lasarett. Han har tidigare haft chefspositioner på andra håll inom Västra Götalandsregionen (VGR), bland annat på Sahlgrenska Universitetssjukhuset där han utsågs till årets chef 2015.

– I sitt moderna ledarskap utmanar Martin Rösman traditioner och lyfter fram medarbetarnas, och inte minst gruppernas, kraft och kompetens. Han har förmågan att vara närvarande i många olika situationer samtidigt. Med den bakgrunden och det förtroende han redan har i VGR ser jag att han kommer att kunna utveckla och leda Sjukhusen i Väster i önskad riktning, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Förvaltningen Sjukhusen i Väster bildades den 1 januari 2019 och innefattar Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Formerna för förvaltningen kommer att skapas successivt och i takt med att Martin Rösman tillträtt och därefter tillsätter en ledning.

– Jag tycker att detta är ett av de mest spännande uppdragen i VGR just nu att få vara med och forma en ny förvaltning av de ingående sjukhusen, som tillsammans ska ge invånarna tillgänglig vård av högsta kvalitet. Tillsammans med alla medarbetare och de som sitter i den nya styrelsen vill jag arbeta för att vi ser till helheten och att vi tar till vara möjligheterna på alla fyra sjukhus. Det är också spännande att vi ska bygga upp ett nytt sjukhus - Högsbo specialistsjukhus, säger Martin Rösman.

– Jag ser att Martin Rösman kommer att kunna utveckla verksamheten och skapa förutsättningar att skapa största möjliga värde för patienten och invånaren. I hans uppdrag ligger att bygga upp förvaltningens organisation, där olika kulturer och arbetssätt ska fogas samman till något nytt. Prioriterade områden är omställningen i vården, framtidens vårdinformationsmiljö och arbetsgivarvarumärket. Målet är en sammanhållen och tillgänglig hälso- och sjukvård som ges med högsta kvalitet och patientsäkerhet samt bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Jag önskar honom varmt välkommen i hans nya roll, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Senast uppdaterad: 2019-01-29 12:15