Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sjukhusets gynekologmottagning – nyinflyttad på sjukhusområdet

Från och med den 28 mars finns sjukhusets gynekologmottagning på sjukhusområdet. Mottagningen har sina lokaler i den nya paviljongen norr om akuten.

Öppenvårdsgynekologin i sjukhusets upptagningsområde, vilken tidigare bedrevs av det personalägda företaget Fröja, övertogs vid årsskiftet av sjukhuset på uppdrag av Västra hälso- och sjukvårdsnämnden. Medarbetarna som tidigare arbetade med gynekologin på Fröja valde att följa med när verksamheten flyttade till sjukhuset.

– Många av oss har arbetat tillsammans väldigt länge, så det är en mycket kompetent och väl sammansvetsad personalgrupp, säger Anna Wängborg som är vårdenhetschef för mottagningen.

Utreder cellförändringar

Tyngdpunkten i mottagningens verksamhet ligger i att ta emot och utreda patienter där cellförändringar upptäckts vid de ordinarie rutinkontrollerna. Utöver detta tar man också emot patienter med t.ex. cystor, smärtor eller inkontinensbesvär samt abortpatienter. Mottagningsbesöken är fullbokade under en lång tid framöver.

– Det är ett hårt tryck på gynekologin överlag och en av våra stora utmaningar är tillgången på gynekologer, förklarar Anna. På sistone har vi också haft ont om lokaler, men det kommer att bli betydligt bättre när vi nu flyttat in på sjukhuset och har sju undersökningsrum i stället för fyra.

Tillgång till regionens utbildningar och samarbetsytor

Att övergå från en personaldriven verksamhet till en regional organisation medför en del förändringar.

– Beslutsvägarna blir förstås lite längre jämfört med vad vi är vana vid, säger Anna. Å andra sidan har vi nu tillgång till den kompetens och utveckling som Västra Götalandsregionen driver i form av till exempel utbildningar och samarbetsytor med Regionalt cancercentrum. Det har blivit mycket enklare.

– Sammantaget så tycker vi att det ska bli jättekul att starta upp här på sjukhuset. Vi känner också att vi har fått bra stöd från sjukhuset under övergången och att vi är väldigt välkomna.

Senast uppdaterad: 2017-03-27 18:04