Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Topprankad hjärtinfarktsvård

Kungälvs sjukhus befäster sin toppranking i Swedehearts kvalitetsindex för hjärtinfarktsvård, vilken presenterades i går. Kungälvs sjukhus delar förstaplatsen med fyra andra sjukhus som alla uppnår 10 poäng (av 11 möjliga).

– Orsaken till resultatet är att alla medarbetare gör ett kanonjobb när det gäller hjärtrehabilitering, konstaterar Gunvor Finnas, överläkare på medicinkliniken. Alla är observanta på om patientenen inte mår bra eller har avvikande målvärden och då tar vi tag i det direkt.

Fler framgångsfaktorer i arbetet är bl.a. kranskärlsteamets regelbundna träffar där man diskuterar hur patienterna ska tas om hand och följas upp, att läkare finns tillgänglig för konsultationer, bevakning på om patienten inte ligger bra till i blodtryck vid träning, tidig träning för arbetsföra patienter samt ett ihärdigt arbete för att optimera behandlingen tills patienten nått sina målvärden.

Senast uppdaterad: 2018-02-15 10:01