Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Strategi, föräldrakurs för dig som har ett barn med adhd

Som förälder till ett barn med adhd har du säkert många frågor och funderingar om diagnosen och hur den påverkar ditt barn och er familj. Du kanske undrar om det finns något du kan göra för att underlätta i vardagen och vill veta vad du kan förvänta dig för stöd av samhället.

Välkommen till utbildning om föräldraskap och adhd

På BUP erbjuder vi föräldrakurserna Strategi barn (4–12 år) och Strategi tonår (13–18 år) för att försöka besvara de frågor och funderingar som du har. För att kunna få inbjudan till föräldrakursen behöver du ta upp det med ditt barns behandlare och bli uppsatt på vår väntelista.

På grund av den pågående pandemin erbjuds dessa kurser just nu digitalt. Föräldrar som fått inbjudan från BUP Stenungsund eller BUP neuropsykiatrisk mottagning Kungälv och anmält sig via 1177 är välkomna att ta del av de fem filmade lektionerna samt fördjupningsmaterial och litteraturtips. Filmerna är lösenordskyddade och finns endast tillgängliga under de fem veckor som kursen pågår. När kursen är avslutad erbjuds du att delta vid ett uppföljande webbinarium där det finns möjlighet att ställa frågor samt dela erfarenheter med andra föräldrar. Skriv därför gärna ner frågor och funderingar löpande under kursens gång. Lösenord till filmerna och länk till webbinariet skickas ut via 1177.

Om kursen Strategi

På kursen får du mer kunskap om adhd, orsaker och konsekvenser samt hur funktionsnedsättningen påverkar såväl ditt barn som familjen. Du får stöd i din föräldraroll genom att lära dig handfasta strategier som kan minska tjat och konflikter. Du får också veta vilka krav du kan ställa på förskola/skola och vilka andra stödinsatser från samhället ditt barn och familjen kan ha rätt till.

Länkar till lektionerna för dig som går kursen "Strategi barn"

När du går kursen får du tillgång till en lektion per vecka. Du kan inte nå filmerna förrän du fått ett lösenord från våra behandlare.

Fördjupningsmaterial och litteraturtips

Länkar till lektionerna för dig som går kursen "Strategi tonår"

När du går kursen får du tillgång till en lektion per vecka. Du kan inte nå filmerna förrän du fått ett lösenord från våra behandlare.


Senast uppdaterad: 2022-03-23 16:05