Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Besök av närstående

Besök av närstående är en viktig del i intensivvårdspatientens tillfrisknande.

På IVA finns inga bestämda besökstider. Både vuxna och barn (även små barn) är välkomna att komma på besök till sina nära. Vi lägger stor vikt vid att barnen ska få ett bra omhändertagande.  För att besök inte ska kollidera med ronder, undersökningar eller vilotid för patienterna (kl. 13.00–15.00) är det bra att kontakta sjuksköterska före besök.

För patientens bästa så ber vi er att inte vara fler än två personer hos patienten åt gången. På avdelningen finns flera rum där ni kan sitta ner i väntan på att få besöka er närstående. I särskilda fall finns det möjlighet att övernatta i ett anhörigrum i anslutning till avdelningen.

Önskas kontakt med kurator eller präst ordnar vi det. Kontakta någon av oss som arbetar på avdelningen.

Tänk på:

  • Om du har en infektion bör du inte komma på besök utan att först ta kontakt med sjuksköterska.
  • Avdelningen är låst, ring på klockan utanför avdelningen så öppnar vi.
  • Blommor och stark parfym undanbeds på grund av allergirisk.
  • Vi ser gärna att en närstående är kontaktperson med avdelningens personal.
  • Sjukhusets entré stänger klockan 20.00. Kommer du på besök därefter går du in via akutmottagningen.
  • Låt mobiltelefon vara ljudlös vid besök hos din närstående.

Ta gärna med hygienartiklar, foton och musik till er närstående. Pengar och andra värdeföremål önskar vi att ni tar med hem.

Uppvakningsavdelningen

Vårdas din närstående på uppvakningsavdelningen efter en operation är vi restriktiva med besök, eftersom behovet av övervakning, integritet, och sekretess är stort.

Lämna dina synpunkter

Vi vill gärna att du som patient, besökare eller närstående på IVA delger oss dina synpunkter. Du är anonym när du besvarar enkäten. Om du vill bli kontaktad – ange namn och telefonnummer i kommentarsrutan längs ner, alternativt kontakta sjukhusets patientombud.

Synpunkter på IVA

Senast uppdaterad: 2021-05-10 11:14