"Därför jobbar jag som sjuksköterska på Kungälvs sjukhus"

Elin Löfgren står på vårdavdelning
– Eftersom Kungälvs sjukhus är lite mindre blir det mer familjärt och mysigt. Man har mer koll på vad som händer än på ett större sjukhus, säger sjuksköterskan Elin Löfgren.

Meningsfullt, mysigt och familjärt. Det är tre ord som sjuksköterskan Elin Löfgren tycker beskriver hennes arbete på Kungälvs sjukhus.

– Framför allt är man den som hjälper personer i nöd. Det kanske låter som en klyscha, men det är verkligen så. Det är oss de förlitar sig på kan hjälpa dem. Här på Kungälv har vi också ett väldigt tätt samarbete mellan kollegor och yrkeskategorier.

Elin jobbar på geriatrikavdelning 5/6, som är på gång att bli en avdelning för medicinsk äldrevård, MÄVA, samt ha hand om strokepatienter. Hennes avdelning har tätt samarbete med till exempel fysioterapeuter och logopeder.

– Eftersom Kungälvs sjukhus är lite mindre blir det mer familjärt och mysigt. Man har mer koll på vad som händer än på ett större sjukhus.

"Häftigt få vara med om"

Vad som får Elin att känna sig nöjd efter en arbetsdag är just när bra samarbete mellan alla professioner gjort att de lyckats hjälpa patienterna på ett bra sätt.

– När en patient med nyopererad höft, som varit rädd för att inte kunna gå eller stå igen, har fått hjälp att ta första stegen dagen efter operationen – det är väldigt häftigt att få vara med om.

De nya lokalerna

Elins avdelning var den första som i november fick flytta in i de nya vårdlokalerna på Kungälvs sjukhus.

– Jag trivs jättebra i de nya lokalerna. Det är en utmaning att det är längre avstånd på avdelningarna, men själva klimatet gör att det känns bättre – det är fräschare och mer trivsam arbetsmiljö. Det är också betydligt lugnare med de nya larmdosorna; man blir inte längre störd av att höra ljud hela tiden.

Den stora utmaningen med att jobba som sjuksköterska är att du får ett väldigt stort ansvar, menar Elin.

– Här måste man lära sig att lita på sina kollegor och inte vara rädd att fråga – du kan alltid få hjälp. Och det är verkligen jätteroligt att vara sjuksköterska!