Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus/covid-19 Vi ber dig som är närstående till någon av våra patienter att undvika besök på sjukhuset, och aldrig göra ett besök om du har luftvägssymtom.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om när och hur du ska kontakta vården.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 113 13.

På Folkhälsomyndigheten finns information om coronavirus/covid-19 på flera språk.

Konst

Såväl inomhus som utomhus kommer vårdmiljön att förses med konst i olika former. Bilden visar Jennifer Forsbergs idé till konstnärlig gestaltning av utomhusmiljön. Bild: Jennifer Forsberg

I till- och ombyggnaden av Kungälvs sjukhus ingår konstnärlig gestaltning av de nya och ombyggda lokalerna.

Konsten består både av lös konst (enskilda, flyttbara konstverk) och av fast konst (konst som är integrerad i husen eller utemiljön). Konstenheten vid Västfastigheter ansvarar för den konstnärliga gestaltningen.

Uppdragen för den fasta konsten – som ska placeras i vårdrum, utomhusmiljön, kulvertar och på insynsskyddande glas – har efter upphandling tilldelats fem konstnärer. Samtliga uppdrag beräknas vara färdiga och på plats under hösten 2019.

Läs mer om den konstnärliga gestaltningen på undersidorna.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:42