Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus/covid-19 Vi ber dig som är närstående till någon av våra patienter att undvika besök på sjukhuset, och aldrig göra ett besök om du har luftvägssymtom.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om när och hur du ska kontakta vården.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 113 13.

På Folkhälsomyndigheten finns information om coronavirus/covid-19 på flera språk.

Vården och patientrummen

De nya vårdavdelningarna utformas med fokus på patientens vård och integritet.

Alla inneliggande patienter kommer att ha ett eget rum med tillhörande toalett-/duschrum. På så sätt ökas patientsäkerheten och risken för smittspridning minskar.

Enkelrummen gör det möjligt för patienten att prata ostört med personalen, vilket gör att integriteten värnas. Det gör också att patienterna kan vara delaktiga i sin vård på ett bättre sätt. Fler undersökningar och behandlingar kan utföras inne på patientrummet.

Varje patientrum kommer att ha stora fönster med fina ljusinsläpp. Från sängplatsen kommer man att kunna blicka ut mot naturen.

På rummen kommer det också att finnas möjlighet för närstående att övernatta.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:42