Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ambulansstationer

Ambulansverksamheten har fyra ambulansstationer i området.

Ambulansstationen i Kungälv

Ambulansstationen i Kungälv är placerad på Bultgatan i Rollsbo industriområde. Här arbetar 15 heltidsanställda sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. Dessutom finns ett antal vikarier och timanställda att tillgå.

Stationen har en ambulans igång dygnet runt, samt en ambulans dag/kväll veckans alla dagar. Dessutom finns två reservambulanser som kan bemannas vid större evenemang och helgdagar.

Stationen servar ca 42 000 invånare i ett område som sträcker sig från Jörlanda i norr till Angeredsbron i söder, från Marstrand i väst till Västerlanda i öst. 

Ambulansstationen i Ale

Ambulansstationen i Ale är belägen på Göteborgsvägen i Älvängen. Här arbetar tio heltidsanställda sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. I Ale finns en ambulans igång dygnet runt, året om.

Ambulansen i Ale servar ca 28 000 invånare i ett område som sträcker sig från Angeredsbron i söder upp mot Lilla Edet i norr, mot Alingsås/Sollebrunn i öster med en naturlig gräns av Göta Älv i väst.

Ambulansstationen i Stenungsund

Ambulansstationen i Stenungsund är placerad i Räddningstjänstens lokaler på Gesällgatan i industriområdet vid Doteröd. Här arbetar tio heltidsanställda sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. I Stenungsund finns en  ambulans igång dygnet runt året om.

Ambulansen i Stenungsund servar ca 25 000 invånare i ett område som sträcker sig från Jörlanda i söder upp mot Ljungskile i norr, från Tjörnbron i väst till Västerlanda i öst.

Ambulansstationen på Tjörn

Ambulansstationen på Tjörn är placerad i Räddningstjänstens lokaler i Kållekärr mitt på Tjörn. Här arbetar tio heltidsanställda sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. På Tjörn finns en ambulans igång dygnet runt året om.

Ambulansen på Tjörn servar ca 15 000 invånare i ett område som sträcker sig från Hakefjorden med Åstol och Dyrön i söder upp mot Orust i norr, från Tjörnbron i öster till Härön och Tjörnekalv i väst.

Senast uppdaterad: 2021-05-10 12:12