Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ambulansstationer

Ambulansverksamheten har fyra ambulansstationer i området.

Ambulansstationen i Kungälv

Ambulansstationen i Kungälv är placerad på Bultgatan i Rollsbo industriområde. Här arbetar 15 heltidsanställda sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. Dessutom finns ett antal vikarier och timanställda att tillgå.

Stationen har en ambulans igång dygnet runt, samt en ambulans dag/kväll veckans alla dagar. Dessutom finns två reservambulanser som kan bemannas vid större evenemang och helgdagar.

Stationen servar ca 42 000 invånare i ett område som sträcker sig från Jörlanda i norr till Angeredsbron i söder, från Marstrand i väst till Västerlanda i öst. 

Ambulansstationen i Ale

Ambulansstationen i Ale är belägen på Göteborgsvägen i Älvängen. Här arbetar tio heltidsanställda sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. I Ale finns en ambulans igång dygnet runt, året om.

Ambulansen i Ale servar ca 28 000 invånare i ett område som sträcker sig från Angeredsbron i söder upp mot Lilla Edet i norr, mot Alingsås/Sollebrunn i öster med en naturlig gräns av Göta Älv i väst.

Ambulansstationen i Stenungsund

Ambulansstationen i Stenungsund är placerad i Räddningstjänstens lokaler på Gesällgatan i industriområdet vid Doteröd. Här arbetar tio heltidsanställda sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. I Stenungsund finns en  ambulans igång dygnet runt året om.

Ambulansen i Stenungsund servar ca 25 000 invånare i ett område som sträcker sig från Jörlanda i söder upp mot Ljungskile i norr, från Tjörnbron i väst till Västerlanda i öst.

Ambulansstationen på Tjörn

Ambulansstationen på Tjörn är placerad i Räddningstjänstens lokaler i Kållekärr mitt på Tjörn. Här arbetar tio heltidsanställda sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. På Tjörn finns en ambulans igång dygnet runt året om.

Ambulansen på Tjörn servar ca 15 000 invånare i ett område som sträcker sig från Hakefjorden med Åstol och Dyrön i söder upp mot Orust i norr, från Tjörnbron i öster till Härön och Tjörnekalv i väst.

Senast uppdaterad: 2021-05-10 12:12