Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus/covid-19 Vi ber dig som är närstående till någon av våra patienter att undvika besök på sjukhuset, och aldrig göra ett besök om du har luftvägssymtom.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om när och hur du ska kontakta vården.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 113 13.

På Folkhälsomyndigheten finns information om coronavirus/covid-19 på flera språk.

Lång väntetid till röntgen

En yngre patient inkom med ambulans till sjukhuset efter att ha insjuknat med hastigt påkommen huvudvärk vilket ingav misstanke om hjärnblödning. Utredningen på akuten samt väntetid på röntgen gjorde att skiktröntgen av hjärnan gjordes först efter 3,5 timmar. Därefter vidtogs en akut transport till regionsjukhus för vidare åtgärd. En genomförd analys av händelsen visade på förbättringsområden dels gällande patientprioritering och remittering till röntgen, dels gällande överrapportering vid ambulanstransport.

Vidtagna åtgärder

  • Översyn av hur man prioriterar på akuten samt till röntgen.
  • Översyn angående när man kommer att begära förstärkning till akuten.
  • Översyn kring akuta transporter till Sahlgrenska.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) bedömer

IVO anser att vårdgivaren har vidtagit och planerar att vidta åtgärder för att hindra att något liknande inträffar igen.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:24