Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus/covid-19 Vi ber dig som är närstående till någon av våra patienter att undvika besök på sjukhuset, och aldrig göra ett besök om du har luftvägssymtom.

Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om när och hur du ska kontakta vården.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 113 13.

På Folkhälsomyndigheten finns information om coronavirus/covid-19 på flera språk.

Sent observerat röntgensvar

Patienten ifråga hade remitterats för en röntgenundersökning. Efter det att undersökningen genomförts dröjde det sex veckor innan röntgensvaret observerades av ansvarig läkare. Detta gjorde att patientens cancerutredning försenades och vid en förnyad röntgenundersökning visade den misstänkta cancern på ökad storlek.

Vidtagna åtgärder

Sjukhusets utredning har påvisat brister i IT-systemet. Bristerna kommer att rättas till av Västra Götalandsregionens IT-enhet. Fram till att detta är gjort påtalas vikten av ökad observans gällande remissvar.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) bedömer

IVO avslutar ärendet och kommer inte att vidta några ytterligare åtgärder. Enligt IVO framstår vårdgivarens slutsatser som rimliga och adekvata. Vårdgivaren har vidtagit och planerar att vidta åtgärder för att hindra att något liknande inträffar igen.

Senast uppdaterad: 2019-08-05 11:58