Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allergimottagning, Skövde

Tillfällig information Allergimottagningen har semesterstängt vecka 27-30.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 10:30 - 11:30
fredag 11:00 - 12:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Lövängsvägen 1
541 42 Skövde
Gula gatan plan 6

Vägbeskrivning

Gula gatan, plan 6

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Allergimottagning Skaraborgs sjukhus Skövde
Lövängsvägen 1
541 85 Skövde

På allergimottagningen tar vi emot dig som har allergi, astma eller någon annan typ av överkänslighet. Till oss kommer både barn och vuxna.

Besöken på allergimottagningen är för det mesta engångsbesök. Ungefär hundra patienter går på så kallad allergivaccination hos oss. Här är behandlingstiden cirka tre till fem år.

Allergimottagningen fungerar även som utbildningsenhet inom området astma, allergi och annan överkänslighet. Vi arbetar tvärvetenskaplig och forskningsinriktat.

Söka vård hos oss

För ett besök hos oss behöver du en remiss från din vårdcentral eller annan vårdgivare. Du kan också skriva en egen vårdbegäran – en så kallad egenremiss. Rådgör i dessa fall med oss via telefon.

Alla remisser bedöms av specialist.

Vid ditt besök hos oss

Vid ditt besök anmäler du dig och betalar i receptionen vid sjukhusets entréhall. Du kan betala kontant, med betalkort eller få en faktura hemskickad. Därefter är du välkommen att sitta ner i mottagningens väntrum, så kommer personalen och tar emot dig.

Om eventuell provtagning ska ske innan besöket, får du information om det tillsammans med din kallelse. Där finns också information om vad som ska göras vid besöket.

Om du uteblir eller ombokar/avbokar ditt besök mindre än 24 timmar innan avtalad tid, får du betala en patientavgift. Det gäller även om du har frikort.

Checklista inför ditt besök

  • Kom ihåg att läsa igenom informationen i kallelsen innan ditt besök.
  • Tänk på att inte använda parfym eller ta med blommor till mottagningen, vissa av våra patienter är känsliga för starka dofter.
  • Hela sjukhusområdet är rökfritt.

Vi som arbetar här

På mottagningen arbetar erfarna sjuksköterskor med utbildning inom astma, allergi och annan överkänslighet. Här finns också allergologer, specialister i allergisjukdomar, från barnmedicin, lungmedicin samt öron-, näs- och halsmottagningen.

Ansvariga för mottagningen

Vivianne Dackestål, enhetschef

Mer om e-tjänster


Senast uppdaterad: 2020-06-24 11:14