Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Medicinavdelning, Falköping

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

Alla dagar dygnet runt
måndag - söndag dygnet runt

Besöksadress

Danska vägen 62
521 32 Falköping
5
Röd gata, plan 3

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Medicinavdelning Skaraborgs Sjukhus Falköping
Danska vägen 62
521 85 Falköping

På medicinavdelningen vårdar vi främst dig som är äldre och har en internmedicinsk sjukdom, till exempel hjärtsvikt, kronisk lungsjukdom, diabetes eller lunginflammation.

Många av våra patienter har flera av dessa sjukdomar samtidigt, vilket innebär att det är extra viktigt för oss att vi ser hela människan och helheten när det gäller dig som är patient.

Vi är dessutom måna om att ha ett bra samarbete med kommun och primärvård för att du som patient ska känna dig trygg även när du skrivs ut från oss.

Din vistelse hos oss

Om du kommer till oss för en planerad inläggning kan du gå direkt till avdelningen, så kommer personalen och visar dig till din plats.

Hos oss är längden på vårdtiden väldigt individuell. Det är läkaren som bedömer när du är färdig att skrivas ut.

På avdelningen serveras tre huvudmåltider under dagen och fika däremellan.

På de flesta patientrummen finns tv. Det finns också möjlighet att surfa kostnadsfritt via det trådlösa nätverket VGR Publikt. Du får ha med dig din mobiltelefon, dator eller surfplatta om du vill, men vi är tacksamma om du i så fall stänger av ljudet. På avdelningen finns även två dagrum med tv.

Besök av närstående

På avdelningen har vi fria besökstider, men stäm gärna av med oss innan du kommer på besök. Vi ber även dig som närstående att visa hänsyn till de andra patienterna och personalen. Det finns möjlighet att ta emot besök både på patientrummet och i något av dagrummet där det även finns en kaffeautomat.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med hygienartiklar.
  • Ta gärna med dig ett par stadiga, bekväma skor eller innetofflor.
  • Lämna värdesaker, smycken och större summor pengar hemma, men ta gärna med pengar till hemresa.
  • Tänk på att inte använda parfym eller ta med blommor till avdelningen, vissa av våra patienter är känsliga för starka dofter.
  • Hela sjukhusområdet är rökfritt.

Vi som arbetar här

På avdelningen arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, sjukgymnaster/fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer och dietister.

Ansvariga för avdelningen

Malin Silvander, enhetschef


Senast uppdaterad: 2019-09-27 10:31