Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna, och svaren, när det gäller semestervikariat på Skaraborgs Sjukhus.

Vad krävs för kvalifikationer för att vara aktuell som vikarierande undersköterska/skötare?

  • utbildad undersköterska
  • sjuksköterskestudent som läst minst tre terminer och genomfört sjukhuspraktik
  • läkarstudent som läst minst sex terminer på läkarprogrammet.

Vad krävs för kvalifikationer för att vara aktuell som vikarierande sjuksköterska?

  • legitimerad sjuksköterska

Vad krävs för kvalifikationer för att vara aktuell som vikarierande medicinsk sekreterare?

  • Du är utbildad medicinsk sekreterare
  • Du studerar till medicinsk sekreterare och har genomfört ett år av studier, eller är läkarstuderande som genomfört termin 5 och kan då arbeta som vårdadministrativ sekreterare, beroende på verksamhetens krav.

Verksamheten gör alltid en individuell bedömning av kompetens utifrån verksamhetens krav, innan en eventuell anställning erbjuds.

Vilka dokument behöver jag skicka in när jag söker sommarvikariat?
Vi behöver veta att du uppfyller kraven för tjänsten. Detta visar du genom att ladda upp utbildningsbevis, betyg eller intyg. Om du inte vet hur du får tag i dessa dokument kan du alltid fråga ditt lärosäte. Om du bara har dokumenten i pappersform och inte har tillgång till skanner, kan du ta ett foto av dokumenten som du sedan laddar upp när du gör din ansökan i vårt rekryteringssystem Varbi. Skicka även med CV och ett personligt brev.

Får jag någon introduktion/bredvidgång?
Ja, det får du. Längden på bredvidgången varierar mellan olika enheter och beroende på tidigare erfarenhet, men målet är alltid att du ska känna dig trygg i din roll innan du börjar arbeta mer självständigt.

Måste jag arbeta hela sommaren?
I första hand anställs du för att arbeta hela sommaren. I vissa fall kan dock du som söker arbete komma överens med din enhetschef om annat.

Måste jag jobba kvällar/nätter/helger?
Du som söker sommarvikariat som sjuksköterska eller undersköterska anställs på dygnets alla timmar. Eftersom vi vårdar våra patienter dygnet runt kan du bli schemalagd både dag, kväll, natt och helg. För medicinska sekreterare är främst dagtjänstgöring aktuell, men på vissa enheter arbetar man även kväll, natt och helg.

Jag har sökt sommarvikariat och undrar vart min ansökan är i processen? När får jag får reda på om jag är aktuell?
Vi strävar efter att ge dig återkoppling snabbt. När du skickar in din ansökan via vårt rekryteringssystem Varbi får du direkt ett bekräftelsemail. Vi kollar därefter igenom din ansökan och ser om den är komplett. Det är väldigt viktigt att du skickar in de dokument som behövs som visar att du är behörig, exempelvis ditt utbildningsbevis, betyg eller intyg. Är du behörig så går din ansökan vidare till chef som kontaktar dig för en intervju.

Ibland kan det dröja med återkoppling och det beklagar vi. Har du frågor kan du alltid kontakta kontaktpersonen i sommarannonsen.

När är jag anställd?
Muntligt avtal gäller, det kan dröja en tid innan du får ditt skriftliga anställningsavtal. När du och din chef kommit överens om anställning, har ni ett muntligt avtal.


Senast uppdaterad: 2021-11-24 15:38