Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du symtom som hosta, andningsbesvär eller feber. Håll dig undan sociala kontakter där du riskerar att sprida smitta, i såväl arbetsliv som privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden, och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom.
  • På akutmottagningen ställs frågor om luftvägssymtom och antal medföljande till akutmottagningen begränsas.

Känner du dig orolig, ta del av informationen på Folkhälsomyndigheten.se och måste du prata med någon om covid-19, ring nationella informationsnumret 11313. Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården.

Fira barnmorskornas egen dag!

I dag tänker vi lite extra på en yrkesgrupp som i sin arbetsvardag hela tiden är nära både liv och död – barnmorskorna.

5 maj är nämligen Internationella Barnmorskedagen och naturligtvis vill vi på Skaraborgs Sjukhus lyfta fram och uppmärksamma dessa fantastiska medarbetare som varje dag ger råd och stöd till blivande föräldrar och välkomnar nya små individer till världen. Ett och samma arbetspass kan innehålla stor glädje och glada skratt, men också många tårar och djupaste sorg.

Så skänk en extra tanke till barnmorskorna på deras egen dag!


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43