Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Betald utbildning för medarbetare

Skaraborgs Sjukhus har med hjälp av medel från Västra Götalandsregionen möjlighet att inför HT2017 erbjuda medarbetare betald YH-utbildning, så kallad utbildningstjänst. Detta har skett i samverkan med fackförbundet Kommunal.

-Det här är motsvarigheten till den utbildningstjänst som sjuksköterskor har möjlighet att söka sedan tidigare, som nu alltså även kan erbjudas undersköterskor, skötare och barnsköterskor. Det känns väldigt bra, säger Inger Levin, HR-strateg vid Skaraborgs Sjukhus.

Hon får medhåll av Susanne Ringström-Lidén, chef HR-stab och Kommunals representant, Monica Malmkvist:

-Det här är bra för såväl medarbetarna som för Skaraborgs Sjukhus som helhet, säger Monica Malmkvist.

Att inneha en utbildningstjänst innebär att medarbetaren arbetar på halvtid och studerar på halvtid med bibehållen lön under två år alternativt på helfart (Ambulanssjukvårdare) under ett år med bibehållen lön. I första hand ska utbildningar sökas inom VGR men om aktuell YH-utbildning inte finns inom VGR kan medarbetare söka i övriga landet. Utbildningstjänsterna fördelas utifrån verksamhetens kompetensförsörjningsplan och efter det att medarbetare blivit antagen till utbildningen.

-Med tanke på den specialisering som sker inom olika verksamhetsområden, så behöver vi verkligen kompetenserna som YH-utbildningarna ger, säger Inger Levin.

Den eftergymnasiala utbildningen kan underlätta uppgiftsväxling samt tydliggör undersköterskans, barnsköterskans och skötarens karriärväg.

Det är nu dags att söka YH utbildningar. Nedan finns de som anordnas inom VGR och där VGR gemensamt står bakom uppstarten av utbildningarna. Samtliga utbildningar startar höstterminen 2017.

Bildtext:

Nöjda i dag. Monica Malmkvist, Kommunal, undersköterskan Ingela Emanuelsson och Susanne Ringström, chef HR-staben vid Skaraborgs Sjukhus, där kompetensförsörjning ingår som en viktig del.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:43